lördag 28 april 2012

RADIO 120412.

12:e april pratade Azze om Tuttrevolution i radio.


Börjar 16 minuter & 15 sekunder in.

JOINA PÅ FACEBOOK: TUTTREVOLUTION

P4 120306.


 6:e mars deltog jag i P4 Extra med Lotta Bromé. På internet kunde radiolyssnarna rösta på huruvida kvinnor bör få bada topless på badhus. 1477 personer röstade varav 819 av dessa (55%) röstade JA vilker jag fann otroligt trevligt då NEJ låg i täten på ~70% någon timma innan sändning.

Programmet: TILLÅTA TOPLESS I SIMHALLEN?

Tryck på högtalaren där det står  
"kvinnors bröst är reducerade till porr"
för att lyssna.


JOINA PÅ FACEBOOK: TUTTREVOLUTION.

onsdag 11 april 2012

UNCOVERED / JORDAN.

»Jordan Matter's Uncovered is a book of portraits & personal statements 
from over 80 brave women, who posed bare-breasted 
for the project in public locations across New York City.«



»This amazingly unique celebration of women's breasts
is not only brave & beautiful, but also insightful & inspiring enough  
to make even the most frustrated female excited about her body.«

vacker bok.


fredag 6 april 2012

300.

Låter en fin bild på en skog representera oss: 300 trädkronor..

Vi är nu närmare 300 tuttrevoltörer på Facebook & ytterligare därtill bortom denna tveksamma platå. Att praktfullt växa är vårt syfte då tillväxt inom TR berikar med idéer & styrka. Ett 'men' finns dock också, så som oftast utan att vara negativt om än en smula realistisk. Ju fler vi blir ju större blir också åsikssplittringen gällande vad Tuttrevolution står för vilket skapar förvirring om vi ej verkar som en helhet.

Kring 13-tiden idag googlade jag Tuttrevolution för länktillägg, & fann då ett evenemang jag hade missat: TUTTREVOLUTION 19:E APRIL.

Uppskattade till tusen initiativet att samla folk, men reagerade illa på ett stycke i beskrivningen:  "Vi måste ändra grundsynen på könen. Sudda bort feminint och maskulint", då det inte är ett uttalande som Tuttrevolution står bakom. Givetvis kan det tänkas finnas tuttrevoltörer som önskar sudda ut könsgränserna men i egenskap av grundare anser jag mig ärligt ha 'rätt' att sätta ner foten när det kommer till detta & klargöra att det är OK med fria åsikter men att blanda in s.k. 'könsutsuddning' med Tuttrevolution är ej välkommet. 

Vi 300 kan inte alla hålla med varandra & det tror jag till viss mån är nyttigt & till ingen mån en fara för oss som helhet om vi bara är medvetna om detta. Kan tänkas att jag har varit allt för otydlig med vad som gäller för att föra Tuttrevolutions talan (vilket jag ska bättra). Detta för att det turligt nog inte är speciellt mycket som gäller, att göra det komplicerat att sprida ordet är ingen till godo.

Droppade en kommentar till evenemanget:
Vill poängtera att jag som grundare av Tuttrevolution på intet sätt står bakom att "sudda bort feminint och maskulint" & jag hoppas att medevoltörer inte verkar för detta inom gruppen, men givetvis kan jag förstå att det finns splittrade åsikter om detta inom Tuttrevolution. Skulle vara önskvärt att hålla det till annan arena dock då jag ej vill att TR förknippas med 'könsutsuddning'.

Då jag gång på gång i debatter & även radio har påpekat att det absolut INTE handlar om att sudda ut könsgränser finner jag det inte passande för Tuttrevolution att detta basuneras ut. Vad det handlar om är inte att det är fult att vi är könade utan att det är fel att det används som en ursäkt för könsstyrda lagar rådande klädsel (bl.a.).

Uppskattar verkligen initiativet utöver detta klagomål, hoppas att allt går superbt!



JOINA PÅ FACEBOOK: TUTTREVOLUTION.

C.J. REHBINDERS TANKAR.

Tuttrevolution älskar förstås Bara Bröst som väckte debatten under slutet av 2000-talets premiärdecennium. Carl Johan Rehbinder ( L ) skrev under tidpunkten texter kring ämnet & deltog även i TV-sänd debatt. Bjuder här på tre av Calles kloka godbitar:



»Nu börjar det kanske bli lite tjatigt, det här med bara bröst, men uppenbarligen är denna fråga större än man kan tro vid en första anblick. Det skrivs artiklar, det görs TV-reportage, det anordnas debatter – och vågorna går högre än man kanske väntat sig. Men jag vet varför. Sex och naket engagerar förstås alltid, eftersom det fortfarande är så tabubelagt och skräckstämplat, men framför allt visar denna symbolfråga på djupare strukturella problem – hur jämställda är vi egentligen, och hur står det till med objektifieringen av kvinnors kroppar?«

Självklart stöttar han även Tuttrevolution!

JOINA PÅ FACEBOOK: TUTTREVOLUTION